Onze website gebruikt cookies om je surfervaring te verbeteren. Om deze website optimaal te gebruiken vragen we je om akkoord te gaan met ons gebruik van cookies.

Ik ga akkoord met de cookies Liever niet..

VITTEAUT-ALBERTI

Wijndomein VITTEAUT-ALBERTI

Al sinds 1951 bruist het in het dorpje Rully in Bourgogne. Lucien Vitteaut en Maria Alberti richtten toen hun bedrijf Vitteaut-Alberti op, producent van crémant. Het echtpaar wilde zich helemaal aan deze mousserende wijn wijden, zodat ze optimale kwaliteit konden leveren.

 De volgende generatie – Gérard en Danielle Vitteaut – nam die taak energiek over. Zo werd in de jaren zeventig de hele wijnkelder uitgebreid en gemoderniseerd en droegen ze bij tot de totstandkoming van de appellation Crémant de Bourgogne. Bovendien gingen ze hun eigen druiven telen, zodat ze precies de basiswijnen konden maken die ze wilden. Inmiddels heeft dochter Agnès Vitteaut de leiding, is het hele bedrijf verhuisd naar een nieuw, eigentijds onderkomen, en is de wijngaard uitgebreid naar 17 hectare.

 Crémant de Bourgogne wordt op dezelfde manier als champagne gemaakt. De basiswijnen krijgen hun bubbels dus door een tweede gisting in de fles. Die basiswijnen bestaan uit blends van Chardonnay, Pinot Noir en Aligoté. Die blends worden heel zorgvuldig samengesteld: het karakter van de blend bepaalt grotendeels het karakter van het eindresultaat en ook de goût maison, de stijl van het huis. Bij Vitteaut-Alberti is die stijl elk jaar weer lichtvoetig, zacht en zéér verfijnd.

In ons ruime aanbod vind je zowel klassiekers als wijnen van minder bekende wijndomeinen. De selectie van Olivino wordt elk jaar geproefd en herbekeken: lees meer over de visie van Olivino.

Wens je verrassende en inspirerende wijntips? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief.

Bedankt voor uw inschrijving, wij houden u op de hoogte!